MIRCEA BATRANU

consultanta oprescu

joi, 16 februarie 2012

Despre inundatii, prognoza vremii si necesitati

Continuarea articolului Despre inundatii, prognoza vremii si necesitati publicat în 16 februarie 2012 în Cronica, România de azi.
E drept, Primul Ministru, a luat măsuri dure şi a decalat programul de muncă cu o jumătate de oră. Asta aşa, ca să ne arătăm muşchii şi să luăm măsuri după ureche fără să ne intereseze de mamele care-şi duc copiii la creşe şi grădiniţe, de orarele şcolilor din teritoriu, legate de orarele autobuzelor şi alte şi alte mărunţişuri care formează viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. Unii dintre noii miniştri chiar au început să ceară aprobare la Cotroceni, ca să se mai răstească şi ei la cineva. Aşa arată tristeţea zilelor României, în februarie 2012.
Priviţi Harta Meteo (sursa SAT24):
Meteo by Sat24

click pe link pentru a vedea evolutia in timp a situatiei meteo: Weather Europe, Satellite Weather Europe, Weather Forecast, Rainfall, Clouds, Sun in Europe - Source: SAT24.com

Am atras atenţia în articolul din 10 februarie 2012:
că după 20 februarie vor începe ploile, topirea zăpezii şi inundaţiile. Am scris atunci "Eu atrag atenţia că bazinul Ialomiţei nu poate prelua echivalentul a 400 litri/mp apă din dezgheţ. Asta înseamnă ca vor trebui evacuate localităţi întregi, câteva zeci de mii de oameni. O operaţiune pe care prefecţii şi alţi trombonişti locali, nu o pot efectua nici măcar pe hârtie. 
Bărăganul sub apă, Banatul sub apă, Dobrogea izolată. Cine răspunde?"

Prognoza dată de INMH este că vor fi ploi în limite normale şi o topire lentă a zăpezii.  Specialiştii au echivalat stratul de zăpadă cu maxim 100 litri/mp. Eu am considerat pământul îngheţat şi în imposibilitate de a prelua apa din dezgheţ, ei au considerat că va prelua apa pentru că a fost secetă. Mi-e teamă că nu va fi chiar aşa. Eu observ că deasupra Mediteranei e posibil să se formeze un ciclon (NOTĂ: Ciclonul Giovanna este în SE Africii, insula Madagascar, a nu se confunda cu ceea ce scriu în continuare). Există un dezechilibru termic mare între Europa şi Nordul Africii iar acesta poate da naştere unui ciclon. Masa de aer cald antrenată se va deplasa asupra Balcanilor iar aceasta înseamnă vânturi cu ploi abundente. Sper că la INMH s-a luat în calcul şi o astfel de posibilitate atunci când au transmis evaluarea şi prognoza lor, pentru că altfel nu va fi bine iar scuzele nu vor folosi nimănui.
A doua problemă pe care vreau să o ridic aici, este legată de situaţia României. 
Trebuie invocată starea de forţă majoră în relaţiile financiare ale statului şi suspendarea plăţilor către FMI, UE şi WB pentru anul 2012. Fondurile astfel economisite trebuie direcţionate urgent spre salvarea a ceea ce se mai poate salva, dotare şi reconstrucţia zonelor grav afectate.
Sunt vremuri din ce în ce mai grele asupra României.

2 comentarii:

  1. Asa este viata in colonii in epoca globalista...........

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este viata in colonii in epoca globalista...........

    RăspundețiȘtergere