MIRCEA BATRANU

consultanta oprescu

miercuri, 27 iulie 2011

...Basescu dixit: Eu sunt Dumnezeul vostru...

+++continuarea articolului Basescu dixit: Eu sunt Dumnezeul vostru publicat în Cronica, România de azi+++
  • DA, El, Băsescu, este Dumnezeul nostru. El este prim-ministru, conduce Guvernul, numeşte miniştri şi prefecţi, şefi de agenţii şi autorităţi. El administrează bugetul de stat şi bugetele locale! Administrarea e EL.
  • DA, El, Băsescu, este Dumnezeul nostru. El este Preşedintele Parlamentului, face şi desface majorităţi, trece legi după bunul lui plac, se şterge la fund cu Constituţia şi cu drepturile cetăţenilor. Legea e EL.
  • DA, El, Băsescu, este Dumnezeul nostru. El este judecătorul nostru suprem, el face şi desface dosare, trimite mascaţi şi elicoptere, îi judecă pe judecători şi-i umileşte de procurori, condamnă şi graţiază.
  • DA, El, Băsescu, este Dumnezeul nostru. El este factotum în ţară!
FACTÓTUM (DEXONLINE) s. m. invar. (Livr.) Persoană care (într-o instituție, într-o organizație etc.) inițiază, hotărăște și rezolvă (aproape) toate problemele care se ivesc. – Din fr. factotum, lat. fac totum. 
El este şi primul diplomat al ţării, primul poliţist, primul general, primul agricultor, procurorul şef, primul amant şi chiar patriarhul României. Vrea să fie şi Guvernator al BNR dar nu-l lasă alţii.
DA, El, Băsescu, este Dumnezeul atotputernic al României iar la nivel local, de la judeţe la primării, sunt nişte dumnezei mai mici.
Nu mai căutaţi alte explicaţii despre dezastrul în care se află ţara acum! 
Reciteşte articolul din 15 iunie 2010
Instaurarea dictaturii şi protestele populare

6 comentarii:

  1. U R A N U S
    Deci pana la urma ajungi la concluzia mea ca nu exista un dumnezeu atotputernic, si ca fiecare om poate fi dumnezeu ( sau Lucifer, care are aceleasi puteri), depinde de ciecumstante.Despre acest criminal , nu este dubiu ca a ajuns dumnezeul(de fapt Mamoa) Romaniei si romanilor, insa pentru ca -totusi- nu este atotputernic, ii va veni si lui randul al judecata.Spar ca romanii sa inteleaga si sa actioneze, sa-i aresteze pe acesti 3 presedinti postdecembrisit si sa le puna pielea la saramura, sau macar sa le dea de lucru, pentru vreo 25 de ani, undeva intr-o statiune, precum Ocna Mare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intelegem diferit divinitatea! Referitor la presedinti: nu poti sa-l pui pe Emil constatinescu in aceeasi oala cu Basescu, sa compari perioada 1990-2000, cu perioada postaderare in Uniunea Europeana!

    RăspundețiȘtergere
  3. U R A N U S
    ASTA ESTE ADEVARAT, DE FAPT FOARTE MULTE LUCRURI LE INTELEGEM DIFERIT, insa despre divinitate nu cred ca este ceva de inteles atata timp cat nimeni nu a reusit sa dovedeasca ca exista, iar toata istoria omenirii- prin ea insasi- este dovada ca totul este efectul unui lant de intamplari, in care omul(dumnezeu) reuseste -chiar de multe ori- sa puna ordine si sa faca un sens. Iar despre ai pune pe actualul cu cel trecut si cu primul, in aceiasi oala, nu vadf de ce nu, dar mai degraba ar trebui pusi in aceiasi celula, unde- pe rand - pot fi presedinti la caratul hardaului!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu cred in intamplarea care creeaza mereu si in atomii care, pusi intr-o anumita structura, au capatat proprietati de conservare, ciclicitate si autodezvoltare! Dar, ateii ma considera crestin iar crestinii, ateu! Dar in cartea mea "Nea Vasile si japonezul", mottoul este dat de catre cuvintele lui Kayuki Yamada "Dumnezeu nu este nici in sus in ceruri si nici inima, ci noi suntem parte din el!"
    Si atunci cum pot eu sa fiu ateu sau sa fiu religios?

    RăspundețiȘtergere
  5. A se citi corect Kazuki Yamada!
    http://mirceabatranu-nvsj.blogspot.com/
    Aceasta mare tema, o lasasem pentru 2012, an care va fi cu siguranta ANUL OMULUI!

    RăspundețiȘtergere
  6. U R A N U S
    problema este de logica, daca nu crezi in intamplare, obligatoriu o substiutui cu o entitate inteligenta care este autorul , iar atunci -din nou (desigur daca nu abolim rationamentul si curajul de a merge mai departe)- ne prinde din urma aceiasi intrebare; cine a creat aceasta entititate, sau din ce a aparut, daca inainte de ea, nu a fost nimic, desi, rational,chiar si cuvantul"nimic" nu reprezinta decat ceva foarte relativ, chiar "inainte" de a fi acest univers, daca a fost nimic, ce era de fapt acest nimic? In concluzie, nu pare deloc rational sa mergem pe aceasta cale, chiar bine batuta, adica a persistentei in credinta ca exista acea fiinta atotputernica.

    RăspundețiȘtergere