MIRCEA BATRANU

consultanta oprescu

luni, 1 august 2011

...Intelegerea lui Obama si amagirea americana...

Am crezut că Barack Obama este reprezentantul unui curent nou în politica USA. Am salutat prima măsură de anvergură luată de Administraţia Obama, aceea privind extinderea sistemului de sănătate asupra celor ce nu au posibilităţi de plată (articolul din martie 2010 Exceptional – Obama face primul pas spre noua eră!).
Apoi, în martie 2010, Barack Obama a anunţat că urmează o reformă profundă în sistemul financiar-bancar! Dar au fost numai vorbe, muşchi încordaţi pentru camerele de luat vederi şi imagini pentru felicitări!
Acest show mediatic a continuat şi aseară.



Acest accord politic (American deal), bine susţinut mediatic prin manevre ale burselor din lumea întreagă şi prin ratinguri cumpărate de la instituţiile mondiale, va avea un singur efect major în lume. Va dărâma economiile şi pieţele susţinute de dollarul US, adică va lovi în economiile ţărilor emergente.
Veţi vedea cât de curând rezultatul acestei politici, în China, Rusia, India şi Brazilia.
Nu numai că a dispărut spiritul american dar pe zi ce trece Statele Unite se îndreaptă spre un dezastru economico-social! În loc să fie motorul schimbării mondiale, Statele Unite devin bomba crizei mondiale. Cui foloseşte asta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu