MIRCEA BATRANU

consultanta oprescu

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

... ce se întîmplă dacă o ţară dă faliment...

Continuarea articolului Ce se întâmplă dacă o ţară dă faliment publicat în Cronica, România de azi în 12 noiembrie 2011.
...........
NIMIC. Falimentul e punctul de restart, e capătul chinului!
...................
Falimentul unei organizaţii (în cazul nostru, organizaţia are dimensiunea unei ţări), este capătul chinului. Grecia este în faliment de mai bine de un an, adică de atunci de când a intrat în incapacitate de plată iar Uniunea Europeană şi FMI i-au dat bani pentru a-şi plăti ratele la creditele externe contractate tot cu ei. Adică, sub declaraţiile privind ajutorul acordat Greciei, sistemul financiar s-a autofinanţat!
Falimentul unei ţări nu înseamnă dispariţia ţării prin posibilitatea creditorilor de a lua fiecare câte o bucată din ţară. Războiul produce aşa ceva, pacea produce aşa ceva, dar nu falimentul. De-asta se spune că ţările nu dau faliment. Dispariţia unei ţări prin faliment nu va fi nicicând acceptată pentru că s-ar constitui într-un precedent foarte periculos.
Grecia se chinuia prin scandaluri europene, presiuni externe şi conflicte interne!
Ce va urma?
Dacă se va rupe de Europa monedei unice, Grecia îşi va vedea mai departe de propria evoluţie. Va bate şi pune în circulaţie monedă proprie, drahma nouă, oamenii îşi vor vedea de activităţi, turismul va rămâne tot principala activitate, salariile şi pensiile vor scădea dar şi toate cheltuielile de stat împreună cu piaţa alimentară şi energetică.
Datoria externă a Greciei, de aproximativ 200 miliarde euro, va fi preluată în cel mai bun caz, de firme specializate în preluarea creanţelor guvernamentale, la preţul de 10 eurocent/ euro, adică cel mult 10%.
Iar pentru că şansele deblocării prin preluarea creanţelor sunt minime, după ce alte ţări vor ajunge în situaţia Greciei iar lumea se va bloca cu siguranţă, se va înţelege că singura soluţie rămâne ANULAREA DATORIEI GLOBALE (am scris in 2008 despre asta).

Teama de Grecia este motivul pentru care în media se promovează cu nesimţire necesitatea salvării sistemului bancar. Apar tot felul de finanţişti care plâng soarta băncilor şi cer statelor să intervină şi să sprijine băncile. Despre oameni, despre sărăcie, despre desperarea ce cuprinde tot mai mult omenirea, ei nu suflă o vorbă. Pentru toţi aceştia, nu contează că directorii de bănci au venituri de sute de mii sau milioane de euro anual. Pe ei îi deranjează pensiile şi salariile mizere ale angajaţilor.
Grecia a tras un semnal de alarmă şi a arătat direcţia!
Când Rusia se va rupe din SFI, din acest fals sistem financiar, se va cutremura în primul rând Europa, o Europă în care se dezvoltă din ce în ce mai mult frăţia nedeclarată germano-rusă.
Apoi China va produce taifunul dar marea explozie va veni din USA şi sunt tot mai sigur de asta. Este vorba despre Bondurile americane, marea toxicitate a planetei.
După explozie, vom aştepta să se aşeze praful. Apoi, se va face lumină!
citeşte şi

Un comentariu:

  1. simplu, daca nu mai ai bani in buzunar vinzi din casa ca sa-ti achiti ratele, usor.

    RăspundețiȘtergere