MIRCEA BATRANU

consultanta oprescu

marți, 9 august 2011

…Până când se vor rostogoli bursele?

Priviţi spectacolul lumii şi veţi înţelege. 
Statele Unite nu au soluţie, Europa este blocată iar euro devine o monedă în pierdere rapidă de credibilitate, yenul pluteşte din martie, de la catastrofa tsunami! Rubla este pe punctul să explodeze iar Yuanul nu va mai putea fi controlat în câteva luni (francul elveţian se va volatiliza cât de curând).
Degeaba strigă Obama „noi suntem America şi vom avea întotdeauna un rating AAA”. Prin lozinci nu se va rezolva situaţia.
IACTA ALEA EST! Iar zarul a început să rostogolească bursele.
Atenţie: Bursele se vor rostogoli până se vor închide.
Dar toate acestea le-am scris în 2008 în Manifest, Va fi revoluţie iar faptele, aşa cum le-am prezentat, converg în această direcţie, numită în subtitlul cărţii „Criza mondială, apusul capitalismului şi noua eră, comunionismul”.
Criza mondială este o criză de sistem, este criza finală a capitalismului.
Săracii nu au ce pierde, monedele se prăbuşesc dar odată cu ele vor scădea rapid şi preţurile! Rostogolirea va aduce piaţa imobiliară la cote incredibile, probabil la 10usd/mp în zonele cele mai scumpe azi, iar acest fenomen va amorsa un conflict de proporţii între fraţii „Sistem bancar – Sistem imobiliar” pentru că imobiliarul nu va mai putea rambursa datoria către bancar..
Va veni o perioadă în care practic întreaga lume extrabancară se va război cu sistemul care a creat infernul lumii de azi, sistemul finaciar-bancar.
Din păcate, în încercarea disperată de a mai salva ceea ce se mai poate din falsul acestei societăţi, minţile întunecate ale lumii ne vor arunca în război.
Despre reducerea şi dispariţia proprietăţii speculative, voi reveni într-un alt articol!
manifest va fi revolutie
manifest

3 comentarii:

  1. U R A N U S
    "...banii isi pierd valoarea si..."
    --------
    banii (actuali) nu sunt o valoare, ei sunt simbolul valorilor, iar cea mai importanta valoare ramane -inca- pamantul.Nu cred ca bursele se vor inchide (daca te referi ca desfintare),bursele au si ele rolul lor, insa -din ce in ce mai mult- au devenit oneroase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Banii sunt cea mai mare inventie a umaitatii! Din capte insa - o inventie malefica!

    RăspundețiȘtergere
  3. U R A N U S
    De acord, insa o inventie necesara, de fapt orice alt obiect poate deveni o arma, ca o lingura de ex., si in ultima instanta chiar si Christos a folosit banii, pentru a plati "birul catre cezar": da, banii sun "ochiul dracului" insa pana la urma mintea umana este ce care ii perverteste. Mai degraba-deci- lacomia este malefica!

    RăspundețiȘtergere