MIRCEA BATRANU

consultanta oprescu

duminică, 11 septembrie 2011

…Remember 11 septembrie 2001. Cui prodest?...

...continuarea articolului Remember 11 septembrie 2001. Cui prodest? ... publicat în Cronica, România de azi în 11 septembrie 2011
11 septembrie 2001. Eram în birou când am primit un mesaj de la o prietenă, Ana, din Reşiţa, în care-mi spunea că un avion a intrat într-unul din turnurile din New York. A urmat un al doilea mesaj “a luat foc turnul”. M-am urcat în maşină şi am fugit acasă.

Tatăl meu, care-i iubea pe americani la fel de mult ca şi pe ruşi şi care la orice eveniment grav avea o explicaţie de genul “e mâna ruşilor”, mi-a spus “parcă e un film”. A urmat al doilea turn.
America fusese lovită în inima ei. Prima forţă politică a lumii (prima armată şi prima economie), primise o palmă uriaşă şi ca întotdeauna în astfel de momente, mii de oameni nevinovaţi, deveneau victime.
S-au căutat imediat explicaţii. Cine să fie autorii atentatelor?
La un momentdat deruta devenise atât de mare încât implicaseră o minusculă organizaţie din Japonia. Haos şi neputinţă.
Primul gând a fost că atacul este de natură inteligentă şi că unii au pus stăpânire pe sistemul de navigare al avioanelor şi au dirijat distrugerile. Dar limitarea la atacuri împotriva US m-a dus cu gândul la terorism.
Amploarea evenimentelor şi regia extrem de riguroasă, m-au determinat să exclud Al Quaeda din joc.
Cum vă explicaţi că niciun serviciu de informaţii din lume nu a avut elemente despre un posibil atentat în USA?
La zece ani de la evenimentele din 11 septembrie 2001, reafirm că atacurile teroriste nu au fost regizate de Al Quaeda, de Bin Laden şi nici de către alte forţe teroriste cunoscute. Un astfel de scenariu necesita contacte şi transfer de informaţii care ar fi atras atenţia serviciilor secrete!
Acest imens joc murdar, aceste atentate asemănătoare atacului postului de radio Gleiwitz, care a justificat invadarea Poloniei şi declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial, a dus la războaiele din Afganistan şi Irak.
A fost salvată lumea? 
Au împiedicat aceste războaie declanşarea crizei finale a capitalismului? 
Nu! Dar atentatele au justificat extinderea supravegherii populaţiei.
Aceştia sunt paşii spre infern!


Un comentariu:

  1. Raman de parere ca Al-Quaeda nu ar fi avut cum sa organizeze un atentat de genul. Am doua teorii: fie americanii i-au lasat sa faca fara sa intervina, fie au organizat americanii atentatele pentru a avea un motiv de a invada Irakul (pentru a pune mana pe petrol)... Ma intreb daca a existat vreodata un Bin Landen sau personajul a fost de fapt inventat.

    RăspundețiȘtergere