MIRCEA BATRANU

consultanta oprescu

miercuri, 28 septembrie 2011

...Explozia problemei ţigăneşti din Bulgaria poate inflama Europa

+++continuarea articolului Explozia problemei ţigăneşti din Bulgaria poate inflama Europa, publicat în 28. Sept.2011 în Cronica, România de azi!
Uniunea Europeană a cheltuit peste două miliarde de euro pentru integrarea ţiganilor din estul Europei. S-a ales praful de ei şi nu răspunde nimeni. Nu s-a construit absolut nicio instituţie socială pentru a-i "converti la civilizaţie"! Banii europeni s-au dus pe turnuleţe!
Sunt ţigani care au şcoală, au studii şi experienţă, au poziţie socială dar ei fug de propria identitate sau sunt ignoraţi de ceilalţi pentru că au ieşit din structura tribală.
Problema ţigăneasca a erupt în Bulgaria şi pe fondul nemulţumirilor generate de austeritate, se va amplifica şi se va extinde.

Am considerat că pericolul unei explozii sociale împotriva ţiganilor, este maxim în zonele Harghita - Covasna - Mureş, în comunităţile ungureşti. Acolo, reacţia comunităţii la fărădelegile ţiganilor, este mult mai dură.
S-a întâmplat însă în Bulgaria.
Acum avem deja două conflicte sociale în Balcani, conflictul societate - stat în Grecia şi conflictul etnic extins în Bulgaria. Dacă adăugăm bomba existenţa în Kosovo, potenţialul inflamării Europei creşte.
România este pe un butoi cu pulbere şi în problemele sociale şi în problema ţiganilor autonumiţi romi. Vremurile sunt din ce în ce mai tulburi iar scânteile din ce în ce mai dese.
vezi de ce vor disparea tiganii pana la sfarsitul secolului XXI:
Eugenismul genetic, cea mai cumplita arma a lumii

3 comentarii: