MIRCEA BATRANU

consultanta oprescu

miercuri, 19 octombrie 2011

Scrisoare catre cei din Rosia Montana

***continuarea articolului Scrisoare catre cei din Rosia Montana, publicat în 19 octombrie 2011 în Cronica, România de azi!***
Dragi moţi, mocani şi români din Apuseni.
România nu începe de la Bucureşti ci, aşa cum e normal, de la litera A iar litera A înseamnă Alba, Alba-Iulia, Apullum, Ampoi, Ampellum, Abrud, Arieş, Aur, Avram Iancu, Apuseni!
Tot ceea ce marchează România de azi, are izvorul în Apuseni, în Alba.
Veştile proaste pe care vi le transmit vin din exterior şi din interiorul ţării.
Mergem spre război. Criza mondială a prăbuşit deja state, a dus la apusul capitalismului şi va face prăpăd în lume. Când se va prăbuşi şi China, va începe uraganul. Pentru noi înseamnă că trebuie să ne organizăm în aşa fel încât să apărăm teritoriul, neamul şi bogăţia aflată în subsol. Strângeţi rândurile!
Peste această criză globală, în România trăim dezastrul provocat de o clasă politică conducătoare, aflată în slujba unor interese străine. Când valul mişcărilor revendicative va lovi România, această clică ce se pretinde conducătoarea statului, va fi măturată.
Acum mă refer la protejarea bogăţiei subsolului.
PERFIDÍE, perfidii, s. f. Trăsătură de caracter, faptă, manifestare care denotă răutate, viclenie, necinste, în ciuda aparențelor (binevoitoare).
Mă uit la perfidia celor de la Roşia Montană Gold Corporation, care nu se dau în lături de la nimic. Am văzut o schimbare de atitudine în noile reclame, despre sărăcia oamenilor şi nevoia acestei exploatări aurifere. O femeie cu lacrimi în ochi cere să nu mai croşeteze ciorapi, adică să nu mai fie propria slugă ci slugă pentru alţii. Un bătrân este profund afectat că a plecat tineretul şi nu e nimic de lucru.

Vizualizare hartă mărită
Faptul că trăiţi greu este datorat conducerii de stat a României. Este inadmisibil ca în cea mai bogată ţară a Europei să se trăiască cel mai rău.
Vă mai dau o veste proastă! Voi, locuitorii din Apuseni, trebuie să apăraţi Apusenii dar nu puteţi decide nimic privind aurul din subsol. Acest aur aparţine României! Nu fiţi proşti, doar ştiţi foarte bine că aurul nu vă aparţine. Nu vă mai pronunţaţi asupra exploatării. Gata! Cei de la Gold Corporation trebuie alungaţi iar Apusenii să rămână ceea ce sunt, un excepţional şi unic Parc Natural! Iar de va fi nevoie de aur pentru refacerea ţării, se va exploata în subteran, prin galerii şi nu transformând munţii în halde de steril!
Vezi şi:


4 comentarii:

  1. Remarcabil articol, clar si la obiect!
    Numai gandindu-ne la costul campaniei publicitare desantate si la extrema perfidie cu care sunt concepute mesajele, mai ales cele din urma, ar trebui sa puna rau pe ganduri pe responsabilii "alesi" de poporul roman sa-i apere interesele.
    Sa ne intrebam unde au disparut documentatiile de dinainte de 1989 referitoare la zacamintele de metale pretioase si la haldele rezultate din exploatarile vechi din zona?Nu cumva oculta din spatele marionetelor sustinute la guvernare in Romania de interese straine merge prea departe?
    Doamne ajuta sa ne revenim la normal si sa judecam cu capetele noastre, pentru viitorul copiilor si nepotilor nostri!Valeriu Carp jr.

    RăspundețiȘtergere
  2. Romania este cea mai bogata tara a Europei si totodata cea mai saraca pentru proprii cetateni!

    RăspundețiȘtergere
  3. domnule , am tot respectul pentru Dvs , jos palaria.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce sa spun , sincer imi pare rau dar io vreau sa ii vad pe toti tradatori de neam si tara si aceia care nu respecta memoria celor care s-au jertfit pentru pamantul RRRomanesc si au platit cu sangele lor ,., cum se zvarcolesc in lacurile de cianura din apuseni pentru schimbul care il sustin AUR CONTRA CIUMA . VIVA ROMANIA VIVA

    RăspundețiȘtergere