MIRCEA BATRANU

consultanta oprescu

marți, 20 decembrie 2011

Analiza predictiilor pe 2011 - Mircea Batranu


Iată analiza fiecărui punct prezentat în prognoza anului 2011, continuarea articolului Mircea Batranu - analiza predictiilor pentru anul 2011, publicat în Cronica, România de azi, în 22 decembrie 2010.
  1. TEXT: Război civil – Segmentarea vizibilă a societăţii româneşti între grupul celor ce deţin puterea (centrală şi locală) şi restul populaţiei determină formarea a două tabere aflate în prag de război civil. -ANALIZA: segmentarea este încă în fază incipientă, deocamdată realizată la nivel politic prin cele două grupuri, putere şi opoziţie parlamentară dar segmentarea puternică se va realiza atunci când se va crea opoziţia extraparlamentară, populară. Statul cheltuie din ce în ce mai mult pe supravegherea populaţiei şi destructurarea activităţilor care sunt în slujba identităţii şi independenţei naţionale. Sărăcia şi abuzurile statului duc la război civil.
  2. TEXT: Un sondaj de opinie va demonstra ca peste 90% din populaţie consideră că numai introducerea pedepsei capitale (sau maxime) pentru minciuna politică, mai poate salva ţara! - ANALIZA: Nerealizat, nu ştiu să se fi făcut un astfel de sondaj de opinie dar  pe fondul anomiei statului şi al corupţiei generalizate, opţiunea populaţiei se îndreaptă în această direcţie.
  3. TEXT: Sărăcia – se va extinde şi asupra unor categorii ale populaţie neafectate încă, provenite din rândul bugetarilor dar şi al proprietarilor de mici afaceri (tonete, meseriaşi, agricultori, transportatori) iar grija zilei de mâine şi protecţia familiei vor deveni principala preocupare a oamenilor. -ANALIZA: priviţi în jur, sărăcia se vede şi se extinde!
  4. TEXT: Bugetul de stat se va realiza în clasa de venituri în proporţie de 60-70% şi asta va determina acutizarea sărăciei, salarii şi pensii plătite cu întârziere. ANALIZA: Acesta este nivelul real al bugetului de stat, luaţi în calcul şi datoria statului, amânată pentru 2013+2014, netrecută în bugetul pe 2011+2012!
  5. TEXT: Hrana proteică – denumire sub care se vor produce şi comercializa produse realizate din făinuri vegetale şi animale, va deveni din ce în ce mai uzitată şi va înlocui termenul de alimente. Prezintă avantajul că evită utilizarea denumirii de „furajare umană”! ANALIZA: Deja sunt pline hypermarketurile de hrană proteică, mezeluri la 4-10 lei kg, preparate făinoase la preţuri derizorii. Coaja de copac, aceea la care se face referire atunci când se vorbeşte despre Coreea de Nord, este deja materie de bază în amestecurile de hrană umană! Dar dacă organismul funcţionează, încă e bine!
  6. TEXT: Prăbuşirea pieţei imobiliare cu peste 30% va duce la falimentul investitorilor şi la situaţii foarte grave în relaţiile dintre bănci şi clienţi pe tema garanţiilor imobiliare. Băncile vor solicita clienţilor aducerea unor garanţii suplimentare pentru creditele acordate. ANALIZA: Se observă cu uşurinţă şi acesta este doar un pas în colapsul total al acestei pieţe.
  7. TEXT: Revoltele sindicale dar şi cele declanşate instantaneu vor fi din ce în ce mai multe şi mai radicale iar unele dintre ele vor duce la agresiunea unor reprezentanţi ai puterii. ANALIZA:Prea puţin realizat faţă de dezastrul social din ţară.
  8. TEXT: Dreptate personală – în relaţia cu autorităţile şi cu diverse alte instituţii, ajunşi la capătul răbdării, unii îşi vor face dreptate singuri. Sunt peste 3000 poliţişti cu credite restante, venituri tăiate şi tracasaţi de către firmele de recuperare. Probabilitatea ca unul dintre ei să-şi facă dreptate intrând cu forţa şi făcând prăpăd, e foarte mare. După eveniment se va limita activitatea acestor firme. ANALIZA: Această predicţie rămâne de mare actualitate, pe fondul sărăcirii unor categorii tot mai mari ale populaţiei. Priviţi cum, zi de zi, se înmulţesc reacţiile de agresiune individuale!
  9. TEXT: Incendieri – Tot ca un efect al răzbunării, vom asista la incendierea unor magazine de vise (numite impropriu etnobotanice) şi chiar a altor instituţii, posibil financiar bancare, administraţii locale, sedii de firme care se ocupă cu ridicarea maşinilor de pe stradă. ANALIZA: În România încă nu au fost incendiate bănci şi nici magazine de vise.
  10. TEXT: Oraş liber – Ca urmare a politicii catastrofale duse împotriva propriului popor, prin dezbinare, minciună şi presiune, o mare comunitate locală din România îşi va declara statutul de oraş liber, refuzând plăţile la bugetul de stat şi comanda politică a Bucureştiului! Tensiunea se va propaga în ţară şi în Europa iar în Grecia se vor proclama alte oraşe libere! Posibil pentru România să fie Timişoara (din nou), IaşiConstanţa sau Braşov. ANALIZA: Priviţi paşii făcuţi de conducerea statului român în direcţia regionalizării României. Rezultatul acestei acţiuni va fi predicţia punctului 10. ( Despre Europa regiunilor si faramitarea Romaniei, Ungariei, Serbiei, Bulgariei )
  11. TEXT: Asasinat politic – Insecuritatea personală şi traiul de zi cu zi, extrem de greu, identificate cu politica catastrofală dusă de actualul regim va determina primul asasinat politic după 1989! ANALIZA: Nerealizat. Unde poate duce agresiunea permanentă a statului împotriva cetăţeanului?
  12. TEXT: Monitorizarea UE – Anomia statului român, creşterea sărăciei şi a dezordinii, vor determina UE să instituie monitorizarea României şi chiar introducerea unui sistem de decizie politică. ANALIZA: Suntem monitorizaţi de UE în toate segmentele vieţii social economice! Încă nu s-a introdus un sistem de decizie politică directă, în primul rând pentru că Uniunea Europeană are mari probleme de existenţă!

Analiza predicţiilor pentru evoluţia situaţiei pe glob, o voi prezenta într-un articol separat.
Referitor la pericolele ce planează asupra României, la nivelul tectonicii (vezi Pericolele tectonice în România), trebuie remarcată creşterea activităţii seismice şi apariţia unor zone (Transilvania, Maramureş, Bucovina) noi în care au avut loc cutremure de mica intensitate!

Un comentariu:

  1. Dincolo de saracie, ar trebui sa privim in jur la noile oportunitati care apar. Cuvantul cheie din ziua de astazi este SCHIMBARE. Mai exact, rasturnarea vechii ordini in care cei mari faceau legea si instaurarii noii ordini, in care cei mici, dar experti intr-un domeniu si care iau atitudine vor avea de castigat.

    Privete generatia noilor antreprenori romani. Sunt tineri, cei mai multi provin din familii modeste, insa au inteles schimbarea ce se petrece astazi si au luat atitudine.
    Priveste de curiozitate site-urile: membership.ro, sau startupacademy.ro, sau construimimperii.ro, sau personalitatealfa.com . Acestea sunt doar cateva dintre site-urile noii generatii de antreprenori romani. Randurile lor se ingroasa pe an ce trece

    RăspundețiȘtergere