MIRCEA BATRANU

consultanta oprescu

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Decembrie 1989 nu se poate repeta

Continuarea articolului Decembrie 89 nu se poate repeta, publicat în 17 decembrie 2011 în Cronica, România de azi.

Nu întâmplător, liantul mişcării populare (solidaritatea) şi braţul armat al poporului (armata), au dispărut. Operaţiunile de distrugere a României, sprijinite masiv de o clasă politică coruptă şi trădătoare şi de servicii de informaţii care servesc alte interese, au fost încununate de succes.
În România anului 2011, nu mai există solidaritate, nici măcar naţională iar sindicatele, cu excepţia unui mic segment al militarilor în rezervă, au rămas la declaraţii sforăitoare ale liderilor. Ţara e plină de studenţi dar nu mai există niciun spirit studenţesc, muncitorii au ajuns temă de bancuri la TV (Dorel), pensionarii sunt prezentaţi numai şi numai la cozile bătăliilor pentru promoţii. Massmedia nu prezintă întâmplător toate acestea. Ele sunt rodul politicilor de distrugere a identităţii. Posturile TV, indiferent de atitudinea politică clamată, prezintă mai mult infractori şi ţigani, decât români. 
Când aţi auzit ultima oară de Academia Română pe un post TV?
Aceste politici publice nu sunt întâmplătoare ci sunt rodul unei politici concertate de distrugere a României. Am scris despre toate acestea în suplimentul De ce se prăbuşeşte România şi România şi criza mondială, ce urmează, publicat în 2009!

În 1989, Armata era numeroasă şi avea un puternic spirit anti-securitate! 
Ceauşescu, care se temea de ingerinţele securităţii în treburile politice, limita accesul acestora atât în structurile politice cât şi în cele ale Armatei. Astăzi, Armata este redusă la căteva mii de militari din care 80% sunt generali făcuţi la apelul de seară, analfabeţi şi pupincurişti, suflători ai SRIului.  În decembrie 1989, prima măsură luată de Armată, după ce a basculat spre INTERESUL NAŢIONAL=INTERESUL POPULAR, a fost scoaterea Securităţii din jocul militar. Astăzi, Securitatea sub diversele ei forme, conduce armata. Trist, dezastruos chiar, dar adevărat!
Fără Solidaritate şi fără Armată, renaşterea spiritului lui 89 nu poate avea loc. Dar spiritul de demnitate poate renaşte! QED!

Un comentariu: