MIRCEA BATRANU

consultanta oprescu

luni, 5 decembrie 2011

...De ce nu pot finantistii sa scoata omenirea din criza

Continuarea articolului De ce nu pot finantistii sa scoata omenirea din criza, publicat în Cronica, România de azi, în 5 decembrie 2011.
În istoria omenirii nu există acţiuni, ale diverselor sisteme care formează omenirea, care să fii produs atâtea victime cât a produs acest sistem financiar-bancar. Toate războaiele economice din ultimii două sute de ani, inclusiv cele două războaie mondiale, au avut rădăcinile în interesul rearanjării pieţelor financiare şi extinderea acestuia. De la conceptul de "performanţă economică" şi până la Globalizare, toată construcţia menită a controla şi subjuga omenirea, aparţine acestui sistem financiar-bancar.

Este fals conceptul potrivit căruia sistemul bancar este motorul economiei mondiale. 
Dacă veţi analiza istoria construcţiei economice a lumii, veţi vedea că motorul economiei mondiale este format din deciziile investitorilor, ale engrosiştilor. Orice activitate economică nouă (industrie, agricultura, transporturi, servicii) are în spate interesul unui investitor, al unui engrosist. Orice producţie, de la îmbrăcăminte la hrană şi automobile, este expresia interesului unui investitor care controlează acest ciclu economic, de la producţie la comerţ şi reluarea lui. Sistemul bancar este un suport în sfera serviciilor investitorilor. Atât.
Din păcate, frăţii şi acţiuni ale intereselor bancare, au distrus acest mecanism, al capitalismului.
Lumea îi vede pe finanţişti în conferinţe şi în emisiunile TV şi îi consideră oameni serioşi, inteligenţi, sobri iar ei sunt de fapt nu numai ciocli omenirii ci chiar asasinii ei. Cei care au gândit şarpele monetar, acordurile din Jamaica, falsitatea monetară, privatizarea Trezoreriei US, moneda Euro negarantată, sistemul speculativ monetar, deciziile dobânzilor de referinţă, bursele cu operaţiuni pe pieţe inexistente, instituţiile de rating şi audit, sunt de fapt marii criminali ai omenirii.
Hitler, Stalin şi ceilalţi dictatori, au fost jaloane ale crimei dar nu bulevarde ale crimei. Bulevardul crimei ultimilor două sute de ani din istoria omenirii poartă un nume, Sistemul Financiar-Bancar!
Astăzi se face referire din ce în ce mai des la marile abilităţi ale finanţiştilor în a rezolva situaţia de dezastru planetar. Dar nu-i poţi cere criminalului să salveze victima. Finanţiştii nu pot rezolva o situaţie în care li se cere să dispară. Este momentul ca decizii politice majore pe plan mondial să-i scoată în afara legii, să închidă întregul sistem bancar, să anuleze datoria globală, să formeze trezorerii de stat cu decizie politică şi să emită drepturi valorice.
Numai aşa putem pregăti viitorul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu